Zene


Zene

Az életem szerves része a zene, a hangszerek, dallamok és ritmusok. Nagyon szívesen hallgatok igényes zenét tulajdonképpen bármely stílusban, de még többet jelent számomra a hangszerek megszólaltatása, a közös zenélés, az improvizáció. Jó érzékem van a zenéhez, jók az elméleti alapjaim, van gyakorlatom a hangszerelésben és az együtt zenélésben is. Jó szolgálatot tesz a sok éves technikai tapasztalatom is, de erről kicsit később. 🙂

Hangszerek

Nagyon szeretem a hangszereket, van is belőlük jónéhány. Bár több hangszeren is jól játszom, de sajnos egyiken sem olyan színvonalon, amilyenre vágyom. Az elektro-akusztikus gitár az alaphangszerem, de van elektromos és basszusgitárom is, valamint számos ritmushangszer cajon, djembe, darbuka, shaker, kasztanyetta is. Ezen kívül szájharmonikázom, és nagyon szeretem a zongorát és a szintetizátorokat is. Bár nem vagyok zongorista, de laikusok akár azt hihetik, hogy tudok zongorázni. Évekig volt egy elektromos dobfelszerelésem, amin sokat doboltam és elmondhatom, hogy szenzációs élmény!

Hangszerelés

Írok dalokat, dallamokat és feldolgozásokat is készítek. Rendkívül izgalmas számomra, ahogy az egyszerű kíséretből végül szépen kialakul egy dal komplett hangszerelése. Különböző hangszerek, szólamok, hangok és zörejek öltöztetik fel végső pompájába a zenét és közben külön tudomány és érzékenység kell ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön, megfelelő teret kapjon, elhalkuljon vagy hangosodjon, ahol kell.

Hangosítás

Habár nem ez a hivatásom, mégis komoly tapasztalatra tettem szert hangmérnökként, hangtechnikusként is. Általában kisebb, 200-300 fős rendezvényeken hangosítottam, összetettebb akusztikus és pop rock produkciókat. A hangosításban sokat segít, hogy műszaki és zenei hátterem is van. Sok pozitív visszajelzést kaptam a közönségtől és a zenészektől egyaránt. Technikusként zenész háttérrel jobban átérzem, hogy mire is van szüksége a zenészeknek a színpadon, a színpadon állva pedig tudom, hogy mivel segíthetem a technikusok munkáját.

Stúdió felvételek

A stúdió felvételekről, fényképezésről, videó készítésről a STÚDIÓ menüpont alatt olvashatsz többet. Terveim szerint az elkészülő dalok és videók linkjeit fogom itt közzétenni, és majd kíváncsian várom a visszajelzéseket.

 

Néhány demó felvételt már felraktam ide: https://soundcloud.com/nwegab